Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013. augusztus

2013.08.11

 A mostani időszak az anya-lány kapcsolatok helyrehozását szolgálja leginkább. Felszínre hozza ismét az eddig elfojtott emlékeket és képeket, hogy új megoldás születhessen.

Ott a férfi, aki erejét vesztette, hisz vélhetően a kemény anya után egy „elváró” feleség et választott. Ott a leány gyermek, aki leginkább az apa vérvonalát képviseli. Ott az anya, aki csalódott a férfiban maga mellett, és nehezen viseli, hogy leánya tükröt tart számára, akiben az apa vérvonala erősebb, mint az övé.  Egy ősi harc, ahol a nőnek úgy kellene vívnia a harcát a férfiért, hogy az észre se vegye, csak erősebb legyen a nő által. De nem tudja, hisz az ő szüleitől kapott programjában más szerepel,  a minta, amit látott kisgyerek korában működteti az ő házas életben való viselkedését is.

Az anya a leányából is ki akarja iktatni az apa vélt, és közben valóssá vált vergődését. S vajon a férfi ki mellé áll? A feleség mellé, akinek meghajlik az akarata előtt, vagy a leánya mellé, aki már nem is tudja, hogy ki is ő valójában.

Az apa a leányra vetíti tehetetlen vergődését, s vagy nem törődik vele, vagy őt akarja uralni.

Az  anya pedig minden eszközzel kiirtaná gyermekéből a férje írmagját.

Mint minden történetben, a leány gyermekeknél van a megértés kulcsa.

„Szüleim élete nem az én életem. Értem, hogy miért viselkedtek így, és nem én tehetek róla, hogy ők nem engem láttak, hanem egymás harcait vívták csupán énbennem és körülöttem.”

A kérdés ezekben napokban, hogy ki mennyire hisz önmagában, és abban, hogy okkal született a világra. S ez az ok mindenképpen az, hogy hozzá tehessük a nagy egész rendjéhez a belőlünk fakadó tehetséget.

Mit is hiszek magamról? És tudom e, hogy képes vagyok megvalósítani mindazt, amit hiszek?

Oly sok szó elhangzott a feltétel nélküli szeretetről, de vajon képesek vagyunk rá? Megjönnek a válaszok ebben a hónapban. Mi az álarc, a hiúságból, divatból, vagy bármi belső megfelelésből  megtett, önzetlennek vélt cselekedet, és a saját útját járó ember egyszerű, természetes cselekedete közti különbség.

Nagy a különbség az „úgy tesz mintha, mert másoknak ez tetszik”, és a „csak teszem, mert jólesik” minták között. Erre világít rá az augusztus hónap, élethelyzetekben.  A férfi és nő egymáshoz fordulása, egymást segítése hozza el a leggyorsabb fordulatokat.

Ami működni tud történés, az mindenképpen a demokratikus, egyenrangú összefogás, amihez mindenki a saját tudását adja hozzá. A méhkas  demokratikus rendje, a mindenki együtt, rendszerben, a maga helyén, sajátos tudását beletéve folyik a teremtő tevékenység. S mindez úgy, hogy egy időben későbbi, térben más léptékű  valósággal kapcsolódik össze, mely már megtanulta az  egész rendjéhez igazodást.

 A Mária-háló emberekben és a Föld mindig is erre szánt pontjain fonódik újra. 

A női lélek nem feltétlen női testben lakozik. Minden férfi az anyai mintái által, vagy a párja által kapcsolódik ehhez a hálóhoz, hogy megalkossa, megcselekedje az újrateremtés lépéseit, melyet a nő álmodna újra és újra.

S nagyon nem mindegy, hogy a nő divatos ruhát, autót, több pénzt, vagy más párját álmodja magáénak, vagy pedig álmaiban nincs éhező gyermek, kéregető idős ember, s tudja hogyan kell gyermekét és családját jól szeretni.  

Hisz a férfi a nő álmát valósítja meg.

Ezért fontos, hogy az anya-leány háborúk megbékéljenek, hogy leány tudja ki is ő valójában, és mit is szeretne hozzátenni a világhoz.