Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szent Iván (János) éj

2013.08.11

 

Már jó ideje keresem a nulladik napot az évben. A nulladik napot, amikor egy pontba mutat minden sorsfonál, amikor az emberi sorsban és az emberiség sorsában összefutnak a szálak egy pontba.  Eddig mindig minden valahogy elcsúszott. Ebben az évben viszont kezdenek egymásra vetülni  a napokra megszabott, ember által betartott rendek, amelyek igaz tartalmát és mélységét elfeledtük, de a szokás rendje megmaradt. Ahogy igazodik a láthatatlan világ a látható világhoz, úgy tárulnak fel a mélységek. Némi rásegítéssel meglett a nulladik nap ma reggelre.

Szent Iván napja és éjszakája, amelyet Keresztelő Jánosnak ajánlott fel az egyház. És ebben is benne rejlik az égi rend. A keresztelés, amely alámerít a mélységekben, és fényre segíti az emberi lelket.  Hogy emlékezzék, kiállja a próbáit, majd újraformálja önmagát.

Kereszténység előtt a termékenység napjának tartotta az ember.  Új sorsok fogantak meg ezen a napon.

Bár úgy tűnik némi elcsúszás még mindig jelen van ebben az évben is, de már van olyan időszak a most következő napokban, ahol a látható és a nem látható világ kapui egymásra csúsznak, és összenyílik a mélység és a magasság, a kint és bent.

Nemcsak magának az embernek, hanem a helynek is, ahová kötődik az ember, amely készteti őt újabb és újabb próbákra, bukásokra és talpra állásra.

A csodák éjszakájának tartja az ember, amikor bármi megtörténhet.  Miként egykor így is volt, és így lesz.  A nulladik napon az ég és a föld összeér az emberek szívében.

Kérjetek Áldást sorsotokra, és a helyre ahol éltek.  Akár fájdalmat, akár szépséget hozott számotokra. Ha elhívásotok van bárhová is, menjetek el.  Sorsok könnyebbülhetnek meg, hisz a Forrás visszakér minden információt az embertől, a Földjétől. De ehhez jelen kell lennetek sorsotokban. Pont ott és pont akkor.

És ez ott bent, a belső teretekben elhangzik. A Hírnökök elküldték üzenetük mindenki felé. Van, aki a családjában kap elhívást, van, aki elutazik, van, aki új barátokra lel, és lesz, aki csak otthon lesz egyedül. Ahány sors, annyiféle képen éli meg.  Csak higgyetek magatoknak, és ne a külvilág elvárásainak.