Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.10.03.

2011.10.03

Kérdezzetek

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Szerelem

(Beatrix, 2011.12.09 20:51)

Kedves Segítők!
Van egy fiu akivel kb egy éve találkozgatok, de csak akkor ha épp nem jönnek közbe a barátai vagy ha kedve van, nem vállal fel nem mutatkozik velem.A hétvégén a szorakozohelyen egy másik nővel láttam és a képembe röhögött amikor szoltam hogy undorito amit csinál. Most befejeztem vele, de ahogy elnézem nem igen tesz azért semmit hogy visszakapjon. Azt szeretném kérdezni fog e ez változni, ráébred e hogy esetleg én kellek neki? Ha nem akkor mikor jön valaki aki viszonozza az érzéseimet, akivel boldog lehetek én nem csak kihasznál?
Én mindig igy járok, ez jellemző az egész életemre. Szeretnék már végre én is tartozni valakihez, de mindig olyanok jönnek akiknek lelki gondjaik vannak és addig vannak velem mig nem adok nekik kellő önbizalmat aztán belém törlik a lábukat és átlépnek rajtam egy másik nő miatt, sokszor a hátam mögött, megcsalva. Nem törödve a honapokkal amiket önzetlenül rájuk szánok mert épp ők a legfontosabbak akkor. Tudom vagyis inkább sejtem azt hogy nekem a szeretet általi gyogyitás a feladatom. De ha én szerelmes leszek az sokkal nehezebben mulik el mint a legtöbb embernél, és nagyon tud fájni sokáig még akkor is ha a másik fél már nem is emlékszik rám. Mit követtem el hogy igy kell törlesztenem, és a végére mindig csak a magány és a fájdalom marad nekem?
Bocsánat hogy ennyit kérdeztem.
Előre is köszönöm a választ!

Re: Szerelem

(Beatrixnak, 2011.12.10 10:08)

Ez a fiú nem méltó hozzád, és a szerelem amit te annak vélsz az inkább egy hatalmas vágy, hogy végre hozzád méltó társra lelj. Ezért is tudod nehezen elengedni. Először benned kell hogy megfogalmazódjon, önnön női lényednek a tisztelete. Tudd, hogy hogyan viselkedjen veled szemben az a társ, aki mellett te biztonságot szerelmet lelnél. Tudd, és értékeld azt amit te adsz, és ne add át olyannak, aki nem tudja felmérni az értékét. A férfi legyen az, aki megmutatja, hogy te mennyire értékes nő vagy. De ezt neked is belülről kellene érezned. Mert most nem érzed. Ez egy örökség számodra, és egy életfeladat amit meg kell oldanod. Nézzed meg szüleid házasságát, és abban a nő szerepét. Nézzed meg nagyszüleid házasságát. És keressél egy olyan nagyszülőt, vagy dédnagyszülőt, (nő) aki benyelte a szomszédasszony átkát. Ha megérted, hogy mit kaptál örökségbe, akkor ki tudod szabaditani magad, és nőként átélheted saját női értékeidet. A vonzás törvénye révén innentől pedig olyan férfiak fognak hozzád közeledni, akik szintén tisztelnek téged. Mert ha te tudod, hogy mennyi érték van benned, és ezt szereted magadban, nem pedig áldozatként éled meg, akkor ezt mások is észre fogják venni.
Évi

Re: Re: Szerelem

(Beatrix, 2011.12.10 13:58)

Kedves Évi!
Köszönöm szépen a válaszodat!
Anyai ágrol a nagyszüleim sem élnek már. Annyit tudok hogy Mamám folyamatosan szobéli és tetleges bántalmazást szenvedett el nagyapámtol aki folyton részegen ment haza, mégis élete végéig mellette maradt, és szerette.
Édesanyámnak volt egy házassága ahol egyenrangu társak voltak szerelmeben és az életben egyaránt. De halva született a kisbabájuk (fiu lett volna) és aztán a férje is meghalt üzemi balesetben. Aztán sok év mulva jött az apám akivel össze se házasodtak és elhagyta őt mikor megtudta hogy terhes. Egyedül nevelet fel és 28 éve egyedül van neki már nem kell senki azt mondja. És én nagyon félek hogy erre a sorsra jutok én is. Az apám soha nem látogatott meg tehát apai ágrol a nagyszülöket se ismerem. De ha jol gondolom Anyai ágrol kapta az átkot a család. Hogy a nők elveszitsenek mindenkit akit szeretnek, vagy egy rossz házasságban éljenek ahol bántalmazzák őket. De hogyan tudnám én ezt feloldani? Egyáltalán hogyan lehetséges az hogy egy olyan ember átka aki valoszinüleg már nem is él generáciokon át tönkretegye emberek életét?
Köszönöm!

Zsély, Slovakia

(Darina Šurinová, 2011.12.05 23:56)

Tisztelt segítók. Szeretnék útmutatást kapni a jelenleg kialakuló párkapcsolatban, mert nem nagyon tudok magamban ezen a hejzetemen el menni s ezért szeretném megtudni, hogy mi a tanulnivalóm, vagy feladatom ebben a kapcsolatban, esetlek mit valtosztassak magamban , hogy boldog tudjak félelem nélkul lenni. Válaszotokat elóre is koszonom.

Re: Zsély, Slovakia

(Darinának, 2011.12.10 10:12)

Csak akkor tudsz félelem nélkül élni, ha a kapcsolatod őszinteségre és bizalomra épül. Olyan férfi, akiről tudod, hogy bizonyos formában kihasznél és hasznél téged, sosem lesz a társad. És szeressed magad annyira, hogy ezt senkinek meg nem engeded. Van olyan férfi, aki méltó a te szerelmedre. Engedd meg magadnak, hogy először megismerd a férfit, testi kapcsolat nélkül. Adj időt a lelkednek, hogy mindent megtudjon, megérezzen a másikról. Az a férfi, aki igazán szeret téged, nem is fog sem sürgetni, sem pedig lelki terrort alkalmazni. Azt csak az önző, magukra figyelő emberek teszik.

Szlovákia

(gayya, 2011.11.27 23:36)

Szeretnék a párkapcsolati téren való tapasztalásaimmal kapcsolatban kérdezni, vagy inkább, hogy mi várható még, mikor találom meg a nagy "O" -t, es ugynakkor miért is vagyok én most ilyen "semmilyen" kilátastalan helyzetben, van még valami amit el kell engednem, vagy nem vagyok még felkészulve elegge, vagy a lélektársam még nincs....a választ nagyon szépen koszonom.

Re: Szlovákia

(Kedves Gayya!, 2011.11.29 15:20)

Mostanság sok embernek kilátástalan a helyzete...anyagi területen és párkapcsolatban is nehéz..mindenesetre tisztalappal indulhatunk ..ha tudunk fejlődni..a felkészültséged megvan..a legmélyebb félelmedet kellene elengedni..te tudod mi az...valami férfienergia bekerült az aurádba hamarosan fizikai síkon is találkozni fogsz vele:)) nem mondom hogy ő a nagy Ő de kedves rendes figura
Csilla

Re: Re: Szlovákia

(gayya, 2011.12.03 23:47)

Kedves Csilla,
szeretnék még egy picikét kitérni arra a ... elengedni a félelmemet.....mer úgy gondolkoztam rajta, és valahogy mélyen nem érzek magamban félelmet valamitól is....ehezz tudnal egy pár sort irni, hogy rá vezessenek, hogy mi is az, amit lehet hogy meg fel sem ismertem magamban?
.....és még szeretnék egy észrevételt: mostanság ép egy nagyon jó pasival találkoztam, de csak nagyon tavol vagyunk még, csak koszonunk és itt-ott beszélunk egy ket szot.....nekem elegge bejon.....es nem tudom hogy ezzel kapcsolatban lehet e az, amit irtak....hogy valaki felbukkan az eletemben.....tudtok valami kozelebbit errol is irni......koszonom.....nagyon jol esett a valaszod (valaszotok)...koszi :o)))

Re: Re: Re: Szlovákia

(Csillától, 2011.12.04 23:19)

Igen...általában ez ember a legmélyebb félelmét nem érzi nincs a feszínen...ezért nem is szembesül vele...fel kell tárni...mert ezen energia különböző magatartási formákban jelentkezhet.....kérlek írj ide pár sort nekem és leírom azt az ez bizonyosat neked...
lorianda72@freemail.hu
Csilla

Re: Re: Re: Re: Szlovákia

(gayya, 2011.12.06 00:35)

Nagyon szépen koszonom az emailban foglaltakat.....ami nagyon pontossan kifejezte a lényeget....a belsó titkolt félelmekról, amit az ember valahol sejt, de.... nagyon szépen koszonom a további segitségedet is...

Re: Re: Re: Re: Re: Szlovákia

(Csillától, 2011.12.06 23:14)

nagyon szívesen...

miért?

(Tündérkirály, 2011.11.25 20:31)

Kedves Segítők! Már egyszer fordultam hozzátok kérdéssel, hogy van egy férfi, akit nagyon megszerettem, de nem merem kimutatni, mert sem én sem ő nem vagyunk függetlenek, de mintha érezném, hogy én sem vagyok neki közömbös, bár sok jele nincs, de azért mégis. Ebben megerősítettetek, hogy neki is megérintette a lelkét a velem való találkozás , de nem akar ezzel foglalkozni.
Erről nem beszélhetek senkivel, mert ahol együtt vagyunk, a klub, ott mindenki ismeri őt is és engem is. De elkövettem azt a hibát, hogy mégis beszéltem erről az érzésemről, a vergődésemről egy lánynak, akit akkor ismertem meg, új volt ott köztünk, csak ő meg a barátnőm tud a dologról. Ez a lány előbb mézes mázas volt velem, bíztatott, hogy milyen szép pár lennénk, aztán a szokásos női praktikákkal elcsábította. (ruha, tűsarkú cipő, kihívó viselkedés, duma stb) És láttam, hogy haza vitte kocsival az én imádottam őt, a buszmegállóból láttam, a csaj meg nézte is, hogy én látom-e , hogy mi történik köztük?
Nem tudom, hogy lett-e köztük valami , de voltak erre utaló jelek.
De nem ez érdekel, hanem, hogy miért történt mindez, mert én azt a lányt nem is ismertem, kedves, nyílt és őszinte voltam hozzá, miért tette ezt velem? Mit kell ebből megtanulnom? Nem bírom elviselni a jelenlétét sem, nem utálom, de nem akarok semmiféle kommunikációt vele, de néha kénytelen vagyok, mert közös programokon veszünk rész, még meg is puszilom néha, mint mindenki mást is ott, mert az is föltünő lenne, ha nem és nem akarom azt sem kimutatni, hogy ki nem állhatom. Á nagyon bonyolult érzések.
Ezek után reménykedjek-e , hogy a kiszemelt férfi esetleg közeledni fog hozzám, ha igen, mit kell ehhez tennem, hogy merjen?
És azt sem tudom, hogy a lány mondott-e rólam valamit a pasinak, az érzéseimről?
Ha ebben a zűrzavarban tudtok valami eligazítást adni, nagyon megköszönném!

Re: miért?

(Zsiann, 2011.11.28 08:45)

Néha úgy történik, hogy valamit, amit szívünk szerint nem tartunk egyenes dolognak, pedig vágyunk rá, egy másik Ember segítségével akadályozzuk meg magunknak... :) Ez a lány segített abban, hogy vágyad ellenére magaddal becsületes maradhass... Hálát érdemel... :) Keresd meg magadban, figyelj rá...

Re: Re: miért?

(Tündérkirály, 2011.11.28 13:09)

Köszönöm, de azért ezt nem tudom most elfogadni, pedig volt hasonló gondolatom nekem is. Mégpedig azért nem tudom, mert a történet bonyolódik, valaki, (biztos, hogy a lány, mert más nem tudott az érzéseimről, akiben nem bízok meg) felhívta a páromat, hogy nekem viszonyom van azzal a férfival. Ami persze nem igaz, de ha a párom nem nyugszik meg, még tovább bonyolíthatja a dolgokat, felhívja az illetőt, mert megvan a száma. Remélem ezt nem fogja.
És még sajnos, barátnőmmel folytatott csetelésben is van utalás, hogy én érzek valamit egy másik férfi iránt. És ezt is látta a párom.
MÉg ezért is hálásnak kell lennem? Vagy ez az, hogy mivel az első dologból nem értettem (hogy a lány kikezdett vele) tovább ábrándoztam, meg programoztam, hogy közelebbről is megismerjem, ilyen durva lépést kellett már meglépniük a "jóakaróimnak", ami veszélyes?

Re: Re: Re: miért?

(Tündérkirály, 2011.12.03 09:06)

Én már erre további választ nem kaphatok? Nagyon nagy válságban vagyok , semmit sem értek már!Párom ostromol a hirtelen újjáéledt szerelmével, de én ezzel most nem tudok semmit kezdeni, bíztatni sem, mert én nem voltam belé szerelmes sosem, csak tisztelem, becsülöm és szeretem mint embert. Nem akarok neki fájdalmat okozni, de hazudni sem, és magamnak sem, mert vannak dolgok, amik nem változnak a párommal kapcsolatban, pl. külföldi munka, egy hónapig, különböző tudatszint, nem is érti, hogy én miről beszélek.
Köszönöm, ha kapok valami tanácsot!

Re: Re: Re: Re: miért?

(Viki, 2011.12.04 12:15)

Kedves Kérdező! Őszintén mondom: nagyon becsüld meg, ha nem vagy egyedül és a párod szeret téged, és ne más felé fordulj. A meglévővel kapcsolatban éleszd fel magadban a szeretetet, és vele legyél boldog. A párkapcsolat nem csak élvezet, hanem feladat is. Ha azt megoldottuk, csak akkor léphetünk a következő szintre. Különböző tudatszint: szeresd úgy, mintha nem lenne keze vagy lába, szeretettel fel tud zárkózni hozzád. A spirituális dolgok mindenki életében ott vannak, csak máshogy nevezik őket; beszélj az ő nyelvén, és akkor ő is megérkezik egyszer a Valóságba.
Én nem segítő vagyok, csak egy másik olvasó. De azért minden jót kívánok neked!

Re: Re: Re: Re: Re: miért?

(Tündérkirály, 2011.12.04 15:00)

Köszönöm Viki!
Igyekszem, de több évi ridegség után nem tudok azonnal váltani, nekem ehhez idő kell. És nem is értem a nagy fordulatot a páromnál, már ott tartunk, hogy a másik férfinak én mondtam el, és ő meggyőzte a páromat, hogy nincs és nem is lesz köztünk semmi, ne aggódjon. És már a párom tiszteli és becsüli a másik férfit, beszélgettek is.
Sok mindent kell nekem is helyre raknom az agyamban és én nem vagyok egyszerű eset.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: miért?

(Viki, 2011.12.04 19:24)

Megértelek: én is egy - bár nem rideg -, de keményfejű, materialista ámokfutóval "küzdök" 2,5 éve...az eredmény gyakorlatilag csak mikroszkóppal látható :). Egyszer egy angyal mondta, hogy a párkapcsolatot a feladattal együtt kellene szeretni és elfogadni. Én azóta, amióta így nézem a dolgot, könnyebben veszem az akadályokat.
Azt érdemes még átgondolni, ha a pároddal maradsz, hová vezet ez a kapcsolat. Van-e közös jövőtök még? Van-e vele feladat, terv? Mi lenne a kapcsolatotok gyümölcse? Szerintem ennek függvényében lehet továbblépni vagy együtt maradni. Sok erőt hozzá! Viki

Re: Re: Re: Re: Re: miért?

(Vikinek, 2011.12.04 23:21)

Nagyon szépen köszönöm Viki..bölcsen nyilatkoztál..
Csill

Re: Re: Re: miért?

(érték és mérték., 2011.12.05 12:47)

A sors mostanában sokkal erőseben megmutatja a további ösvényeket, mint bármikor is. A párkapcsolat egy olyan kapcsolat, amiben nincs helye sem másoknak, sem hazugságnak, sem pótcselekvéseknek, mert különben értéktelenné válik. A párkapcsolat a legjobb tükrünk. Ha a párod őszintén fordul hozzád és szeretni szeretne, akkor légy őszinte vele. Mond el neki, hogy mi hiányzik neked egy kapcsolatban. Bármi megbeszélhető őszintén. A hazugság pedig nagy pofon formájában csap vissza. Mindig azt a kapcsolatot kell megpróbálni rendbe tenni, ahol azt mondjuk a másikra, hogy a PÁROM. A szeretet még a legnagyobb megpróbáltatások alatt sem múlik el. Ha nem megy, akkor őszintén be kell fejezni, hogy a másik félnek se kelljen megszégyenülten, hazugságban hinnie. És csak utánna lehet új kapcsolatra felkészülni.Az érték és a szeretet valószínüleg ott van, ahol küzdenek valakiért. A nő feladata, hogy a maga lelkületével a férfinak megadja ebben a világban a cselekvés motivációját. Ha nem tudja átadni az impulzust a férfinak, hogy ő is éljen a szellemi tőkéjével, ott bizony nemcsak a férfi a hibás. Ebben az évben sokan leltek lelki társakra, amelyek nem azonosak a férfi- nő kapcsolattal, és sokan összetévesztik. Régmúlt életek szövetségesei lelnek egymásra, és a lélek kapcsolódását összekeverik a test vágyával. Olyan férfi után vágyakozni, aki csak egy képzelt kép és semmi több, nem vezet jóra, csak csapdába.
Évi


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Következő »